Curs tehnician nutriționist

 
Curs tehnician nutriționist

Înscrie-te acum!

Josephine Clinique anunță începerea înscrierilor pentru cursurile de nutriție autorizate de către Ministerul Educației și Ministerul Muncii.
Cursul de tehnician nutriționist se adresează tuturor persoanelor, din toate categoriile de vârstă, care vor să inițieze o schimbare majoră în viața și starea lor de sănătate și care vor să aibe în plus confirmarea legală că au dobândit acele cunoștințe. Cursanții vor primi la absolvirea cursului, în urma unei evaluări un certificat de calificare profesională.
 

Cerințe pentru înscriere:
Studii minime: liceu
Durata: 8 luni

Cursurile vor fi susținute de către tehnicieni nutriționiști și medici recunoscuți, cursul implică transmiterea de informații într-o manieră puternic interactivă.
Veți găsi informații precise și complete privind:

 • Istoricul nutriției
 • Principii alimentare
 • Grupele de alimente
 • Compoziția alimentelor
 • Alimentație personalizată
 • Alimentația copilului
 • Alimentația sportivului
 • Alimentația femeii gravide
 • Alimentația vârstnicului
 • Știința combinării alimentelor - Trofologia
 • Potențarea energiei de care avem nevoie zilnic

TEMATICA

Capitolul 1:

 1. Sucuri și salate;
 2. Dieta ph;
 3. Apa: prieten sau dușman?;
 4. Regenerarea organismului (reîntinerirea);
 5. Longevitatea (prelungirea vieții);
 6. Nutriția cu enzime;
 7. Vitamine, minerale, antioxidanți;
 8. Enzimele și colonul;
 9. Produsele stupului.

Capitolul 2:

 1. Dietoterapia;
 2. Enzimoterapia;
 3. Sucoterapia;
 4. Apiterapia;
 5. Hidrocolonterapia.

Capitolul 3:

 1. Dieta la sportivi;
 2. Dieta la copii;
 3. Dieta la bătrâni;
 4. Dieta la bolnavi.

Capitolul 4:

LECȚII PRACTICE: sucuri, salate, nectaruri.

Argument
Noțiunea de dietă echilibrată recomandată de medicina occidentală este simplă ” câte puțin din toate la fiecare masă”. Înțelegem din această  recomandare că la o masă mâncarea trebuie să fie un amestec, în cantități mici de: carne, lactate, amidon, grăsimi, zahăr, legume, fructe etc. pentru a asigura corpului toate nutrientele necesare.
Cantitatea de mâncare redusă este perfect apreciată de către organism, deoarece noi oamenii, în general, mâncăm mai mult decât consumăm, din punct de vedere energetic, dar combinația de “din toate ” este ca și cum am turna în rezervorul unei mașini  o combinație de benzină, ulei, alcool, și zahăr. Alimentația este cel mai intim, vulnerabil și complex proces de regenerare a întregii structurii fizice cât și cele energetice. Același aliment, chiar dacă este vital pentru organism,  într-o proporție exagerată sau insuficientă îi poate fi nefast. Astfel, cunoașterea și aplicarea principiilor corecte de alimentație (gastrotehnie) constituie o terapie folosită și ca prevenție a îmbătrânirii și a îmbolnăvirii.
Înscriere:
Pentru a vă asigura locul la curs, este bine să vă înscrieți din timp. Înscrierile la curs se fac din doua în doua luni.
Examinarea:
La finalul perioadei de pregătire, veți susține un test, atât teoretic cât și practic, în fața unei comisii desemnate de Minister, certificatele de calificare vor fi eliberate în maxim 30 de zile de la data examenului.
Acte necesare:
Certificat de naștere (copie); diploma de studii (copie); carte de identitate (copie); certificat de căsătorie pentru femei (copie); adeverință medicală (original) care să specifice că sunteți apt pentru a urma cursul.
Se eliberează Certificat de absolvire – Ministerul Muncii. Acesta este valabil în 63 de țări inclusiv Uniunea Europeană.

https://www.youtube.com/watch?v=qbOhvYgxt4g  

Presentation1