Curs tehnician nutritionist (atelier practic)
Batoane energizante :
2 cupe curmale fără sâmburi + 1/2 cupă apă fierbinte, se amestecă în robot (pulse) până obținem o pastă groasă.
Adăugăm:
1/2 cupe caju crud nesărăt
1/2 cupe fructe uscate
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță scorțisoară.
Pulse până obținem textura dorita. Întindem în tavă, ornăm cum vrem (cacao crudă pudră), lasam peste noapte în frigider.
Halva:
250g semințe de floarea soarelui
100g semințe de susan
100g miere
25g unt de cacao (topit pe bain marie).
Se omogenizează totul foarte bine în robotul de bucatărie. Se așează în formă peste hârtia de copt, o punem în congelator până se întărește. Tăiem și păstrăm in frigider.
Choconette (Nutella raw vegana)- un borcan de aprox 330 ml:
90g curmale (hidratate 2 ore)
125g unt de arahide
60ml - miere
30g cacao pudră
15ml apă
Mixam totul în robotul de bucătărie până obținem compoziția ciocolatoasă. Gata!
Folosim în loc de cacao, carob (mai indicat pt copii) .
Salam de biscuiți:
180g nuci (înmuiate peste noapte)
3 banane coapte
75g cacao pudră
4 linguri de miere
4 linguri ulei de cocos
4 linguri fulgi de cocos
1 lingură de rom (sau mai mult)
175g biscuiți integrali vegani care după cum ne-a spus Dana, pot fi inlocuiți foarte bine de fulgi de ovăz.
Amestecăm biscuiții sfărâmați cu romul. Lăsăm deoparte.
Toate celelalte ingrediente se mixează în blender. Adăugăm compoziția peste biscuiții cu rom și amestecăm. Facem forma specifică într-o folie alimentară. punem la frigider să se întărească.