Kinetoterapie

Programează-te

La Josephine Clinique kinetoterapia este un program personalizat şi individual care te va ajuta să îţi recapeți sau să îţi îmbunătățești  mecanismele neuromusculare și articulare care îţi asigură activitățile motrice normale. La începutul programului de recuperare kinetoterapic, terapeutul va face o anamneză şi un plan de recuperare personalizat în funcţie de afecţiunile şi abilităţile motrice ale fiecărui pacient. Următorul pas este de a învăța pacientul o gamă largă de exerciții, de la cele mai simple la cele mai complexe, şi evaluarea constantă a rezultatelor.

Kinetoterapia este utilă atât în recuperarea afecțiunilor locomotorii, cât şi în tratarea unor afecțiuni ale organelor interne, boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice şi chiar digestive. Efortul fizic controlat poate reduce valorile tensiunii arteriale în hipertensiunea arterială sau poate reduce valorile diabetului zaharat. Kinetoterapia stimulează resursele de adaptare ale organismului printr-un stres reprezentat de exerciţiul fizic controlat şi bine dozat.

Kinetoterapia şi sarcina

La Josephine Clinique, Kinetoterapia din timpul sarcinii începe după primul trimestru de sarcina, pentru a ne asigura că sarcina este bine fixată.

Kinetoterapia adresată gravidelor este adaptată în funcție de trimestrul de sarcină, abilităţile fiecărei persoane (rezistenţa la efort şi mobilitate) și urmărește obținerea obiectivelor propuse la începutul programului. Modificările fiziologice de sarcină impun totuși limitarea efortului fizic, astfel, gravidelor le sunt recomandate îndeosebi exercițiile posturale, de respirație, de relaxare și de tip Kegel, exerciții destul de ușor de executat. 

La Josephine Clinique kinetoterapia pt gravide se poate practica individual sau în grup de max 3 gravide, cu o frecvenţă de 2 ori pe săptămână; şedinţa va dura între 45-60 min în funcţie de trimestrul de sarcină.

Beneficiile kinetoterapiei în sarcină:

  • Scad riscul de avorturi spontane cu cariotip cromozomial normal (trebuie specificat că avorturile spontane cu cariotip anormal au alt mecanism de producere);
  • Ajută la naştere, iar în travaliu efortul poate fi gestionat mai uşor.
  • Scade riscul de feţi mici pentru vârsta gestaţională;
  • Realizează o condiţionare fizică aerobă, adică antrenamentul şi adaptarea la efort, cu modificarea răspunsurilor aparatelor şi sistemelor în repaus şi la solicitare;