Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare

Kinetoterapeut Dumitrescu Teodora

KINETOTERAPIE - La Josephine Clinique kinetoterapia este un program personalizat şi individual care te va ajuta să îţi recapeți sau să îţi îmbunătățești mecanismele neuromusculare și articulare care îţi asigură activitățile motrice normale. La începutul programului de recuperare kinetoterapic, terapeutul va face o anamneză şi un plan de recuperare personalizat în funcţie de afecţiunile şi abilităţile motrice ale fiecărui pacient. Următorul pas este de a învăța pacientul o gamă largă de exerciții, de la cele mai simple la cele mai complexe, şi evaluarea constantă a rezultatelor.


Kinetoterapia este utilă atât în recuperarea afecțiunilor locomotorii, cât şi în tratarea unor afecțiuni ale organelor interne, boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice şi chiar digestive. Efortul fizic controlat poate reduce valorile tensiunii arteriale în hipertensiunea arterială sau poate reduce valorile diabetului zaharat. Kinetoterapia stimulează resursele de adaptare ale organismului printr-un stres reprezentat de exerciţiul fizic controlat şi bine dozat.

Kinetoterapia şi sarcina
La Josephine Clinique, Kinetoterapia din timpul sarcinii începe după primul trimestru de sarcina, pentru a ne asigura că sarcina este bine fixată.
Kinetoterapia adresată gravidelor este adaptată în funcție de trimestrul de sarcină, abilităţile fiecărei persoane (rezistenţa la efort şi mobilitate) și urmărește obținerea obiectivelor propuse la începutul programului. Modificările fiziologice de sarcină impun totuși limitarea efortului fizic, astfel, gravidelor le sunt recomandate îndeosebi exercițiile posturale, de respirație, de relaxare și de tip Kegel, exerciții destul de ușor de executat. 

La Josephine Clinique kinetoterapia pt gravide se poate practica individual sau în grup de max 3 gravide, cu o frecvenţă de 2 ori pe săptămână; şedinţa va dura între 45-60 min în funcţie de trimestrul de sarcină.

Beneficiile kinetoterapiei în sarcină:
Scad riscul de avorturi spontane cu cariotip cromozomial normal (trebuie specificat că avorturile spontane cu cariotip anormal au alt mecanism de producere);
Ajută la naştere, iar în travaliu efortul poate fi gestionat mai uşor.
Scade riscul de feţi mici pentru vârsta gestaţională;
Realizează o condiţionare fizică aerobă, adică antrenamentul şi adaptarea la efort, cu modificarea răspunsurilor aparatelor şi sistemelor în repaus şi la solicitare;

APLICARE DE BENZI KINESIOLOGICE - Cunoscută și sub numele de kinesio taping, terapia prin aplicarea benzilor kinesiologice se adresează celor ce suferă de anomalii funcționale la nivel muscular, articular și/sau ligamentar. Benzile kinesio sunt amplu folosite de către sportivi, cunoscând aici o popularitate surprinzătoare comparativ cu alte mijloace terapeutice alternative. Însă terapia se adreseaza în egală măsură persoanelor care, în urma unor conduite posturale incorecte transformate în obișnuiță, înregistrează disfuncții, dureri sau alte forme de disconfort la nivel muscular, ligamentar și articular.

Afecțiuni articulare, nervoase și ligamentare: laxitatea articulației scapulo-humerale, disjuncția acromio-claviculară, periartrită scapulo-humerală, artrită, entorsă, patologie ligamentară, tendinită, spondiloză cervicală, cifoză, scolioză, sciatică, discopatie, nevralgie cu diverse localizări (inclusiv nevralgia intercostală).
Afecțiuni musculare și viscerale: torticolis, rupturi musculare, miozită, contuzie, hematom, contracturi musculare, lumbago, visceroptoză.
Avantajele aplicării de benzi kinesio:
- Efecte rapide
- Libertate de mișcare
- Complementaritate sporită cu alte terapii

PERSONAL TRAINER - La Josephine Clinique lucrăm în echipă multidisciplinară şi te vom ajuta să-ţi dezvolţi propriul program care să te reprezinte şi care să fie formula perfectă pentru stilul tău de viaţă.

Ca personal trainer, te voi învăţa să efectuezi fiecare exerciţiu corect ca să ne putem bucura împreună de rezultate. Vom concepe un plan personalizat care să răspundă nevoilor tale la acel moment şi te voi sprijini să îţi îndeplineşti obiectivele.

La Gym Josephine vă aşteptăm pe toţi cei care:
- sunteţi dornici de mişcare, de a vă menţine în formă
- pe toţi părinţii şi copii care doriţi să faceţi mişcare împreună
- pe toţi cei care doriţi să aveţi propriul antrenor personal

Detalii ședință:
- echipament sportiv (tricou, colant/short, pantofi sport) prosop și apă.
- durata antrenamentului de tip PT este de 60 min.

MASAJ, REFLEXOTERAPIE
Masajul terapeutic este o soluție alternativă indicată în multe probleme de sănătate. Este una dintre cele mai eficiente metode de recuperare medicală sau sportivă. Secretul obținerii unor rezultate optime pentru redarea libertății de mișcare a pacienților constă în aplicarea mixului optim de tehnici utilizate în terapia manuală.

În ce cazuri este recomandat?
Afecțiuni ale coloanei: cifoză, scolioză, lordoză, lombalgia, hernia de disc, discopatie, lombosciatică;
Întinderi, contracturi, inflamații articulare și musculare;
Diverse dureri (de spate, de mâini și picioare, de la nivelul articulației șoldului);
Afecțiuni reumatismale: spondiloză, gonartroză, coxartroză;
Tulburări ale circulației sangvine la nivelul mâinilor și picioarelor;

MASAJUL DE RELAXARE
Masajul de relaxare atenuează tensiunea, stresul, calmează durerile, relaxează mușchii încordați și îndepărtează starea de apatie. Masajul, mai presus de toate, ne dă o senzație de bine. Prin masajul de relaxare corpul este ajutat să elimine toxinele, conducând astfel la îmbunătățirea circulației sângelui și a limfei, dezvoltarea amplitutinii de mișcare la nivelul articulațiilor având ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare. Masajul stimulează sau calmează, în funcție de ritmul și de profunzimea mișcărilor terapeutului.
Acesta are o serie de efecte deosebit de benefice asupra organismului:

 • îmbunătățește funcționarea aparatului cardiocirculator;
 • îmbunătățește circulația cerebrală și prin aceasta stimulează memoria, atenția, capacitatea de concentrare și puterea de muncă;
 • îmbunătățește circulația veno-limfatică și functionarea aparatului respirator;
 • reduce oboseala musculară și îmbunătățește somnul;
 • produce o relaxare generală și un efect sedativ de durată;
 • redă organismului mai multă elasticitate și libertate de mișcare;
 • reechilibrează starea fizică și psihică a pacientului;

REFLEXOTERAPIE
Reflexoterapia este știința zonelor reflexogene ale organismului, zone de reflex situate în picioare și mâini care corespund glandelor și organelor. Stimularea acestor zone reflexe în mod corespunzător poate ajuta la multe probleme de sănătate într-un mod natural, un tip de întreținere preventivă. Reflexoterapia este un progres serios în domeniul sănătății și nu ar trebui să fie confundată cu masajul.

Reflexoterapia aduce beneficii în afecțiuni precum:

- perturbări legate de circulația sângelui, inclusiv circulația periferică;
- reumatism, dureri de picioare sau mâini;
- dureri de cap, migrene, insomnii, stres, depresie;
- tulburări endocrine metabolice ale tiroidei, paratiroide, suprarenale;
- probleme legate de obezitate sau nivel ridicat de toxine acumulate în corp;
- gastrite, ulcer;
- hemorozi, balonări;
- hipo și hipertensiune;
- astm, bronșite, rinite, sinuzite;
- reglarea menstruației sau tulburări ale menopauzei.

GIMNASTICĂ MEDICALĂ
La Josephine Clinique gimnastica medicală este o terapie prin exerciții fizice personalizate şi individuale cu efecte asupra afecţiunilor tale.

Afecțiunile pot fi traumatologice, reumatologice, chirurgicale, ginecologice, neurologice, ale căilor respiratorii şi ale aparatului cardiovascular. Specialiștii de la Josephine Clinique recomandă gimnastica medicală și după fracturi, intervenţii chirurgicale, după perioade de timp de imobilizare, arsuri tegumentare, contuzii, rupturi musculare, entorse, luxaţii.

La începutul ședințelor de gimnastică medicală specialistul va face o anamneză și va stabili obiectivele împreună cu tine. Lucru în echipă este considerat punct forte pentru o recuperare eficientă. La început specialistul te va ajuta să execuți mișcări pasive, apoi sub îndrumarea lui vei executa singur mișcări active.

După un număr de aproximativ 5-10 ședințe împreună vom analiza coieficientul de recuperare din cadrul obiectivelor propuse la început.

BENEFICII:
Recuperarea mobilității
- Introducerea relaxării
- Reeducarea sensibilității
- Corectarea posturii corporale
- Educarea și reeducarea coordonării controlului și echilibrului
- Îmbunătățirea rezistenței la efort și a forței musculare

DETALII ȘEDINȚĂ:
- echipament sportiv (tricou, colant/short, pantofi sport) prosop și apă.
- durata ședinței de gimnastică medicală este de 60 min.

GIMNASTICĂ GRAVIDE
Pentru a întâmpina ivirea unor procese patologice, antrenamentele trebuie începute din timp, astfel încât femeia să dispună de o musculatură bine dezvoltată şi suplă. Un alt beneficiu este reprezentat de sentimentul unei vieţi normale pe care îl are gravida care, în absenţa unor probleme medicale, rămâne activă prin practicarea exerciţiilor fizice.

Listă servicii:

 • Bilanț articular
 • Bilanț muscular
 • Educație fizică
 • Electroacupunctură
 • Galvanizare
 • Gimnastică de întreținere
 • Gimnastică prenatală / postnatală
 • Gimnastică recuperare medicală
 • Kinetoterapie
 • Kinetoterapie cu aparatură specială covor rulant, bicicletă ergometrică, elcometre, bac vâslit
 • Limfmasaj - masaj drenaj limfatic
 • Manipulări articulații periferice
 • Manipulări vertebrale
 • Masaj reflex - Reflexoterapie
 • Masaj regional
 • Masaj segmentar
 • Masaj terapeutic
 • Masajul și poziționarea corectă a sugarului