Este bine cunoscut faptul că nu doar evaluarea clinică - medicală este suficientă pentru a stabili dacă suntem sănătoși sau nu. De multe ori examenul clinic, analizele medicale uzuale sunt normale, dar starea noastră nu este deloc bună. Motivația cea mai frecventă este aceea că suntem stresați, muncim prea mult, nu mâncăm la timp și ceea ce trebuie, mâncăm pe fugă și de multe ori golim farfuria fără să fim prezenți la actul alimentației, nu ne odihnim suficient, nu avem grijă de noi aşa cum avem grijă de exemplu, de mașinile noastre când le ducem la revizie.

Locaţie: Josephine Clinique, Str. Calea Feldioarei nr. 47, Braşov

Ce vă oferim: De aceea noi,  Josephine Clinique, am considerat necesar un examen de bilanț integrativ, care să cuprindă un pachet complex de parametri evaluați. Aici ne gândim nu doar la examenul clinic - medical,  ci și la evaluarea statusului motric-funcțional, nutrițional și nu în ultimul rând emoțional.  Este evident faptul că doar echilibrul acestora conduce la starea de sănătate, care să ne permită să ne bucurăm de viaţă până la o vârstă înaintată.

Cum se desfăşoară: Pachetul de evaluări și investigaţii va fi stabilit împreună cu dvs. de către un medic de medicină integrativă sau medicină de familie și pe parcursul a 4 ore, în care specialiștii noștri medici, nutriţionişti, psihologi şi kinetoterapeuţi vor evalua starea dvs. de sănătate. Fiecare specialist vă va furniza un raport medical de examen de bilanț împreună cu planul de menținere sau de refacere a sănătăţii specific profilului dvs.La finele acestui parcurs, oricare dintre dvs. poate opta pentru o nouă întâlnire cu specialistul în medicină integrativă al clinicii noastre și împreună să stabiliți un plan de măsuri imediate în funcție de disponibilitatea dvs., de nevoile imediate, de timp sau de resursele financiare.

Examenul de bilanţ cuprinde: parametrii medicali: măsurarea tensiunii arteriale, a pulsului, reflexe, starea aparatului respirator şi uro-genital, starea sistemelor osteo articular, muscular, cardiovascular şi nervos;parametri nutriţionali: înălțime, greutate, BMI, grăsimea viscerală, masa musculară, adipoasă, osoasă şi repartizarea lor pe segmentele corpului, vârsta metabolică, dar şi obiceiurile alimentare; statusul emoțional, nivelul de socializare, stima de sine, evaluarea profilului intelectual congnitiv (atenţie concentrată, atenţie distributivă, memorie; parametri motrico - funcţionali cu eventualele dismorfisme şi paramorfisme, postură (forţă musculară, mobilitate, elasticitate, andurantă). Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă şi să se bucure de o viaţă frumoasă alături de familiile lor.